jueves, 19 de diciembre de 2019

Xornada gastronómica

Como estamos descubrindo os alimentos  e os seus beneficios para o nosos corpo, as profes organizaron unha xornada gastronómica.

Saímos cara o restaurante Trasmallo.



 Alí, estaban Loren e Lucia esperándonos. Preguntáronos que almozáramos e déronos o seus consellos.


 Tiñan todiño preparado para contarnos como facer un menú saúdable: verduras, peixe...
 Luci, cóntanos a  importancia das verduras e das cantidades que debemos tomar. Tamén nos explicou como cociñalas .





 Os peixes e mariscos non podían faltar: Linguado, pescada, rodaballo, centola, boi, nécora...







Seguimos pondo en practica algo do aprendido: Unha boa ensalada!







E para rematar, Loren, explicounos a diferencia entre un bogavante e unha lagosta. Tamén nos ensinou o sue viveiro cheo de marisco.





Pero, o que máis nos impresionou foi o suave que é o bogavante co medo que da con esas pinzas tan grandes!!!!























Moitísimas grazas Loren e Luci. Foi unha xornada fantástica!!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario